I forbindelse med Nykøbing Sj. Håndværkerforening’s 150 års jubilæum, blev det besluttet at lave en “rigtig” bog, og ikke bare et jubilæums-skrift. Og det blev til bogen “Historien om hånden”

Her fik jeg til opgave at portrættere, nogle af de ældre medlemmer, fotografere deres hænder, samt gammelt værktøj og andre mindeværdige objekter.

Se et udsnit af mine billeder fra “Historien om hånden”, nedenunder.

Forord fra bogen:

“I anledning af Håndværkerforeningens 150 års jubilæum har vi valgt at skildre historien i billeder og en række personlige fortællinger.

Om foreningen og livet som håndværker igennem mange år. Det er nemlig menneskene bag som er Håndværkerforeningen.

 Vi har ikke ønsket at lave en historisk bog, men derimod præsentere en række nulevende medlemmer som hver især fortæller deres oplevelser gennem et langt liv. Det har været en sjov opgave at skulle stå  for et jubilæumsskrift. 

Sammen med Signe Eurén Mortensen og Simon Vagn Jensen fra Odsherred Teater og fotograf Lars Wahl har vi forsøgt at gøre det på en anderledes måde. Tak for et spændende og inspirerende samarbejde og ikke mindst, tak til de gamle medlemmer, som velvilligt har stillet op og fortalt deres egen historie.

 Vi er glade og stolte over at kunne fejre 150 års jubilæum og håber at disse fortællinger vil blive nydt, og at bogen vil fortælle vores historie – også om 100 år.

Thomas Nielsen, indehaver af Smedegaarden, samt nuværende formand i Håndværkerforeningen.”

  • Portræt af Malermester Ib Christiansen fra "Historien om hånden"
  • Portræt af Advokat John Richter fra "Historien om hånden"
  • Portræt af Malermester John Wolmer fra "Historien om hånden"
  • Portræt af Hans Reimer fra "Historien om hånden"
  • Portræt af Kaj Larsen fra "Historien om hånden"
  • Portræt af Leon Nielsen fra "Historien om hånden"

 

 

Alle fotos: Lars Wahl ©

Kontakt mig gerne, hvis du ønsker at få lavet et portrætfoto.